Joan Carles I: el rei de la jungla

                                                                                                                                              (cliqueu sobre el dibuix) 

Vet aquí una vegada un regne molt i molt pobre on la gent es moria de gana. Una infortunada successió de males collites havia fet escassejar els aliments més bàsics i en poc temps la fam es va estendre per tot arreu, afectant tota la població. La situació era desesperant: es va cancel·lar el mercat dominical; els més pobres es veien obligats a alimentar-se de gripaus, granotes i altres amfibis; fins i tot els nobles benestants van patir les terribles conseqüències d’aquella escassetat i van haver de substituir els seus fastuosos banquets per àpats menys opulents basats en ostres, caviar i algun faisà de tant en tant...

El que ningú no sabia és que, mentre el poble passava gana, el rei es dedicava a anar de cacera. Esperava a que es fes de nit i, quan tothom dormia i el silenci envaïa tot el regne, sortia sense fer soroll del palau reial i ocult en la foscor s’endinsava en el bosc armat amb una escopeta. Fruit d’aquestes escapades nocturnes el monarca va anar ampliant progressivament els seu trofeu de caça i aviat el palau es va omplir de senglars, cérvols, ossos, majordoms -a vegades el rei no tenia bona punteria- i algun elefant desorientat que havia comés l’error d’anar a parar a aquelles contrades. Tal era el volum i la quantitat d’animals acumulats que aviat la gent va començar a sospitar. Però ignorant les advertències dels seus consellers que l’exhortaven a centrar els seus esforços en ajudar al poble, el rei va seguir practicant la seva afició predilecta. Fins que un dia va ser casualment descobert per un camperol quan es disposava a disparar contra una mofeta. El rebombori ocasionat va ser descomunal. De res li va servir al rei suplicar de genolls el perdó als seus súbdits -“Ho sento molt. M’he equivocat i no tornarà a passar”.- Per decisió unànime va ser desterrat i es van requisar tots els seus béns. Amb els animals que hi havia a palau es va organitzar un gran àpat popular al qual es va convidar a tothom.

D’ençà d’aleshores aquell regne famolenc no va patir mai més gana i els seus habitants van ser feliços i van menjar anissos i altres bèsties salvatges.