Govern Mas: garrotades i retallades

                                                                                                                                                                               (cliqueu sobre el dibuix) 

Dit i fet. Tan bon punt ha estat coronat flamant rei de Catalunya, Artur Mas s’ha erigit capdavanter d’una autèntica croada contra la crisi. La cort sencera ha canviat d’aires: l’endeutament i l’ostentació ja no es porten com ans solien. Ara són mal vistos, es valora sobretot l’estalvi, l’austeritat. 

Es tracta d’una croada aquesta que no entén de serveis socials, organismes o institucions, per molt bàsics i elementals que siguin. Sota el pompós estendard de la pàtria i en nom d’aquest país sembla que tot s’hi val a l’hora de retallar en sanitat, educació i el que convingui. I si algú s’atreveix a alçar la veu en contra se’l titlla immediatament d’heretge, se’l margina com a un empestat i llestos. Ja hem pogut veure que en aquest regne la indignació no s’estila gaire. És considerada una provocació perillosa, un agent pertorbador que altera la penitència cristiana que tot bon súbdit ha de complir escrupolosament en aquests temps de vaques magres. 

A fi de vetllar per aquesta noble causa els bufons del rei Artur estan disposats a actuar amb absoluta contundència: si cal estomacar infidels se’ls estomaca, si convé retallar partides pressupostàries es retallen sense miraments... S’han acabat els excessos i el llibertinatge desenfrenat d’èpoques pretèrites. Cal restaurar l’ordre i el seny perduts durant el regnat d’altres monarques més arrauxats. La croada que tot just ara comença es preveu llarga, cruent i despietada. Però tot sigui pel futur del fràgil reialme català. 

Llarga vida al nostre Rei!