Merkel: l’imperi de l’€uro

                                                       (cliqueu sobre el dibuix) 

Som a l’any 2013 d. C. Tota Europa sucumbeix als terribles efectes d’una crisi despietada... Tota? No! Més enllà del Rin el noble poble germànic resisteix heroicament els embats furibunds de l’economia. És liderat amb mà de ferro per Angela Merkel, dona de gran coratge i tenacitat que no dubta a dur les regnes del continent sencer, si s’escau. Apreciada pels seus i temuda per molts Merkel s’ha acabat erigint en cancellera no només d’Alemanya, sinó també d’altres països veïns, influint i determinant de facto llurs polítiques econòmiques com si d’autèntics estats-titella es tractés. Heil, Frau Merkel! Europa és als teus peus!

Al llarg d’aquests anys Alemanya ha esdevingut una mena de paradís utòpic, quelcom semblant a una terra promesa on s’explica que la feina brota en abundància i la riquesa creix sense parar. Tot al contrari del que succeeix en aquells països rescatats o a punt de ser-ho, on la misèria i la pobresa formen part del paisatge natural. Tal és el cas d’Espanya, Itàlia, Portugal i Grècia, condemnats a dependre dels generosos recursos de la UE per poder seguir subsistint. Enrere queda l’època esplendorosa de la Grècia clàssica i la Roma imperial, quan aquestes dues potències representaven amb orgull el bastió de la civilització occidental que calia defensar de l’amenaça estrangera... I ara ves per on som nosaltres, grecs, italians i espanyols els qui amenacem amb trencar l’ordre i l’estabilitat de l’imperi! Però que no es preocupi pas la nostra benvolguda cancellera, que pel bé d’Europa i de l’euro seguirem obeint i acatant fidelment totes les ordres que ens arribin de Berlín, enyorant, això sí, temps pretèrits en què els únics bàrbars eren els que venien del nord.  

3 comentaris:

  1. Brutal Guillem!!

    M'agrada molt la teva manera d'escriure, informativa i mossegadora a la vegada. Bona la comparativa en la caricatura de la imposició actual amb la dels nazis. Crec que aquest blog és una gran idea i es mereix més ressó.

    Faré alguna compartició a la meva pàgina de facebook per donar-lo a conèixer, i me'l posaré en el meu llistat de blogs favorits, a la dreta del meu blog.

    Una abraçada!

    ResponElimina
  2. Enhorabona Guillem!
    Les teves caricatures són excepcionals. A més de copsar les expressions dels personatges a la perfecció, els deixes "ben retratats" amb les disfresses i complements que els adornen.
    Els textos que els acompanyen, plens d'ironia i de sarcasme, fan molt més entenedora i suportable la actualitat política.
    Endavant amb aquesta original proposta!

    ResponElimina